Gare du nord – Frédéric Agneray

kr. 185,00

Grenache så lys og let, men stadig med de klassiske elementer fra druen. Du er hjemme når du sætter snuden i glasset – eller rettere, du sendes direkte til sydfrankrig.

Houlberg skriver: https://houlberg.it/?p=61146

I glasset er Gard du Nord også pænt transparent, men slet ikke så meget som den foregående. Her er der klart mere farve, mere mørk og det er næsen sådan set også. Der kommer først lys og frugtagtig sødme, men frugten er bitre kirsebær og hyben. Det dufter virkelig frisk og samtidig med en utrolig lethed. Der er et støvet element, svagt en smule lakridsale elementer og krydderier.

I munden er vinen også lige lidt mere skarp, med jernagtig syre, mineralitet og lyse, men absolut markante tanniner. Det er slet ikke så ubekymret som d’Équerre, selvom det fortsat er en let, luftig og imødekommende vin. Der er fennikel, æbler, hindbær, ribs og jeg indrømmer igen, at jeg er begejstret. Det er ikke bedre end d’Équerre, men bare lidt anderledes … et nyt kapital.

På lager

Varenummer (SKU): 10034 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Vinbonde: Frédéric Agneray
Område: Sabran, Rhone
Terroir/Jordbund: Sand og ler.
Drue: 85% Grenache / 15% Syrah.
Årgang: 2019
Type: Rødvin
Dyrkning: Økologisk certificeret.
Fremgangsmåde: Vinen består af 2 dele. 9 dages maceration på Grenache, og 8 timers langsomt pres på Syrah. Vinene er samlet på tank i vinteren 2019 og vin frigivet i maj 2020.
Selvfølgelig ufiltreret og endeligt flasket uden tilsætning af snavs.