Mac-Talla “Strata” 15 year old Islay Single Malt Whisky 46%

kr. 800,00

15 år gammel peat-whisky modnet i tønder som tidligere har indeholdt bourbonwhisky og sherryvin – dette er ’Strata’ fra Islay. 

På lager

Varenummer (SKU): MT003 Kategorier: ,

Beskrivelse

Duften byder på røget bygmalt, muslingeskaller og sherryfrugt. I munden er den utrolig blød og byder på tørv og krydderier – en rig og varm oplevelse med stor kompleksitet. Whiskyen er tappet ved 46 % alkohol, ikke tilsat farve og ej heller kølefiltreret. Eminent whisky!

Bag Mac-Talla står Morrison-familien, som igennem fem generationer har arbejdet med whisky. Mest kendt er Morrison-familien for ejerskabet af Islay-destilleriet Bowmore Distillery, som Brian Morrison solgte til Suntory i 1994. Mac-Talla betyder ‘ekko’ på gælisk og referer til familiens forbindelse til Islay, som den dag i dag giver genlyd på den afsides og vindblæste ø.

Morrison-familiens tilhørsforhold til Islay starter med whiskykøbmanden William Walker i 1930’erne. Stanley P. Morrison sluttede sig til T. William Walker & Co som lærling hvor han lærte faget fra ende til anden. I 1951 oprettede han sit eget whiskyfirma ’Stanley P Morrison Ltd’, hvor han arbejdede sammen med mange af de store blendehuse. Alt dette ledte op til at Stanley opkøbte Islays ældste whiskydestilleri Bowmore i 1963, og resten er historie. I dag står Stanleys søn og sønnesøn bag bl.a. Mac-Talla som en naturlig del af Islays historie. Islay er et unikt sted som er gennemsyret af tradition og formet af elementerne. Øen er en enormt stor del af Morrison-familien, og har gennem tiden været grobund for storhed – stor historie, stor arv og stor whisky.

I serien af Mac-Talla Whisky findes der tre forskellige udtryk, herunder Mac-Talla Terra Islay Single Malt Whisky, Mac-Talla Mara Cask Strength Islay Single Malt Whisky og Mac-Talla Strata Aged 15 Years Islay Single Malt Whisky.

Du kunne også være interesseret i...