Old Perth 12 year old

kr. 600,00

Old Perth Aged 12 Years er en fantastisk fadstyrkemaltwhisky sammensat af forskellige single malt-whiskyer fra Glenlivet-regionen i Speyside, Skotland. 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): OP003 Kategorier: ,

Beskrivelse

Whiskyen byder på sødmefulde sherrynoter, bagt frugt og krydrede appelsinmarmelade. Whiskyen er modnet i minimum 12 år i førsteklasses sherrytønder og er tappet ved 46 % alkohol, hvilket giver den en enestående flot balance med en lang og varm eftersmag. Der er ikke tilsat karamelfarve og whiskyen er ikke kølefiltreret.

Old Perth samler de fineste sherry-modnede single malt-whiskyer fra særligt udvalgte destillerier i Glenlivet-regionen i Speyside, hvorefter disse blandes i byen Perth i Skotland. Old Perth repræsenterer klassisk Speyside-stil, både blød og frugtig men med god fylde da det er tappet ved minimum 46 % alkohol.

Old Perth Blended Malt Scotch Whisky er Morrison-familiens blended malt, som de indkøber og blender i byen Perth. Perth var engang hovedstaden for blending af skotsk whisky, men i takt med at whiskyforretningerne flyttede fra byen blev den gamle tradition glemt. Sammen med byens status gik også ’Old Perth’ i glemmebogen, et gammelt blend af maltwhisky som blev udviklet af Peter Thomson 1908. Peter Thomson’s Old Perth Whisky-blend blev hurtigt en stor succes hvilket man tilskrev det høje indhold af sherrymodnede maltwhisky – Morrison-familien fører i dag traditionen videre og har relanceret Old Perth som en 100 % maltwhisky modnet på sherrytønder af høj kvalitet.